Mere jul

I går så hadde vi jul med vmor sin side, som jeg har nevnt at vi skulle. Det var utrolig artig! Vi hadde secret santa. Jeg skulle kjøpe gave til den eldste vbroren min, kjøpte fyrverkeri. Ble fortalt at han var veldig glad i det. Først når vi kom ble vi indelt i tre lag, og hadde en slags rebus. Måtte kjøre rundt i den lille bygda og lete etter hint, og tilslutt fant vi alle pakkene våre. Etter det hadde vi middag, og det var en ny vri. Vi fikk tre retters middag, og fikk velge helt selv hva vi ville ha for hver rett. Vi fikk utdelt et ark med forskjellige hint til typer mat og bestikk, og ved alle hint hørt det til en bokstav. Så ble vi fortalt en historie, som skulle hjelpe oss til å skjønne hva som hørte til hvert hint. Det var jo fra bibelen. Så skulle vi sette sammen bokstavene etter hvordan vi ville ha maten. Jeg var helt lost. Det tror jeg alle var, fordi vi endte opp med utrolig mange kombinasjoner. Det var ikke alt som var like lett å bare spise med fingrene, måtte fram med noen kreative måter å spise julemiddag på. 


Dette var min første


 Så min andre, glemte å ta bilde av den tredje.

Så lærte jeg de en lek som slo forferdelig godt an! Det var så utrolig artig, tror ingen har ledd så mye som vi gjore på evigheter. Så det var tidenes kveld! 

Bestiller middag....

I dag hadde vi vfar sin familie over. Hadde nesten ikke møtt noen av de, men var hyggelig og mye god mat. De var utrolig mange. Forresten i USA så er det bare en dag jul, så her snakker de om at jula er over. Prøver å forklare at den ikke er over og at vi har 6 juledager. Er det bare jeg som ikke visste dette, eller..? 


Jul i Missouri

Heisann. I dag fikk vi endelig åpnet gavene i USA også, måtte vente en ekstra dag. Gårdagen var tøff, fordi julaften her i USA er egentlig ikke noe spesielt. Vi dro i kirken bare. Var veldig rart og tenke på at hjemme så var det julaften. Nå går det helt fint. Våknet i mårrest, og julenissen hadde vært her å fyllet strømpene våre. Så spiste vi frokost, vfar leste opp julehistorien fra bibelen og så åpnet vi gavene. Fikk masse fint! Etter det så kiket vi film, før vi ordnet julemiddag. Ellers i dag har jeg ikke gjort noen ting. 

Disse bildene er fra kirken i går kveld!

Her har vi gjengen julemorgen. Som dere ser treet i bakgrunnen så er jo det meget pent, eller ikke. Tror vi alle er enige om at årets træ er meget dårlig. Vi skulle egentlig dra å hente et træ på lørdag, men veiene var så isete at vi kunne ikke kjøre. Skulle derfor prøve igjen på søndag, men veiene var fortsatt alt for isete. Så vi måtte dra ut i egen skog og finne et. Det var ikke det største utvalget. Men kommer alltid til å huske det treet der, hahahah! Var artirg å dra å hente det da. 


Æ fikk æren av å sag treet.. Ethan tok over etter halvveis da. Men æ kom jo halvveis, så creds til det. Hannah laget til meg!

 

Ellers i jua skal jeg slappe av. Skal feire med vmor sin side 4 juledag, og vfar sin side 5 juledag. 6 juledag skal vi til Kansas City, siden den forige turen ble avlyst. 

Var forresten på en traktorparade forige fredag. Julepyntet traktorer. 

Så håper alle der hjemme har en strålende jul! GOD JUL!

 

Snow

Heisann! Nå har vi akkurat kommet hjem fra basketballkamp. Det har vært basketballturnering i Centralia hele denne uken, og i kveld spilte guttene finale, dessverre så tapte de.

 
The one and only slam squad! Jentenes heiagjeng for guttene!

De egentlige planene denne helgen var tur til Kansas City med utvekslingselevene. Hadde gledet meg utrolig mye til det. Byen skal visst ha utrolig fine julelys, så skulle i vei å se på de. Hadde masse andre planer for helgen å, men det kom snø, så da vart alt avlyst. Vi fikk forresten dra hjem fra skolen i 12 tiden i går på grunn av at det var meldt snø. Fikk sånn ca 2-3 cm med snø. Så i går så endte vi opp med å se 4 julefilmer eller nå sånt. 

Huset er pyntet både utvendig og innvendig. 

Så i dag tidlig dro vi på brunsh til en av naboene her. Det var bare for damer. Hun hadde pyntet utrolig fint og stilig til jul!!
 

 Nå er det vell bare å gjøre seg klart for finals i neste uke. Har finals i alle fag, så det vil si 8 prøver. Heldigvis er ikke alle like vanskelige da. 

A life in one year

Nå har jeg vært i USA i over 4 mnd, og er allerede i desember! Tiden går utrolig fort, og det er jo bare få uker igjen så er jeg halvveis i året mitt. Utrolig rart å tenke på at jeg har et helt liv hjemme, og at familie og venner hjemme ikke kjenner folkene jeg omringes av til daglig akkurat nå. Livet mitt er en del annerledes her en det hjemme i Norge, og det har nok fått meg til å starte å tenke på en del ting jeg aldri har tenkt over før. Tenker over hva jeg savner, og hva jeg faktisk setter pris på hjemme i Norge (og det er mye!). Norge er verdens beste land! UTEN TVIL! 

Av og til sitter jeg der, og skjønner overhode ikke hvorfor folk gjør ting slik de gjør det. Skjønner virkelig ikke poenget med det.  Det kan også være frustrerende noen ganger når jeg prøver å forklare noe, men får virkelig ikke fram hva jeg helt mener. Vil virkelig si noe, men klarer ikke å beskrive helt likt slik jeg tenker det i hodet. Plutselig kommer ting ut helt feil, og var overhode ikke hva du mente. Å det å faktisk kunne le av det som kommer ut feil etterpå, og deretter å  knytte et sterkere vennskap. 

Det av å få et så stort innblikk og bli så godt kjent med en helt annerledes familie som dette er veldig artig og interresant. Forholdet til vertsfamilien blir bare bedre og bedre, og du føler meg helt inn i familien. Utrolig mange ganger jeg tenker over hvor fantastiske mennesker dette er, som har åpnet huset sitt for meg i et helt år. Er her for meg hele tiden, og hjelper meg. Blitt så utrolig glad i denne familien, og alle herlige folkene jeg ser på skolen hver dag. Som er åpne, og tar så godt i mot meg. Selv om du av og til føler deg som det femte hjulet på vognen, og annerledes, men det er vell kanskje ikke så rart. For du er jo annerledes! Du er fra et annet land. Samtidig som den familien jeg har hjemme, som har hjulpet meg til å gjøre dette mulig. Selv om de er på andre siden av jordkloden, så vet jeg at de er her for meg. Jeg får virkelig føle på hvor fantastisk glad jeg er i familien min hjemme, og vennene mine! I landet Norge! '


Exchange is understanding.
Exchange is unbelievable.
Exchange is nothing like you expected it to be, and everything you wanted it to be.
Exchange is the best year of your life so far. Without a doubt. And it?s also the worst. Without a doubt.

Selv om det er på andre siden av jorden, og ting kan virkelig veldig annereldes. Er det også veldig mye likt, og på en måte er folk ganske lik over hele verden. Exchange is growing up, realizing that everybody is the same, no matter where they?re from. That there is great people and douche bags everywhere. And that it only depends on you how good or bad your day is going to be. Or the whole year.

Hadde du spurt meg om utveksling for to år siden, så hadde du fått et blankt nei. Trodde aldri jeg skulle klare å gjør det. Ikke feire jul med familien, ikke være hjemme på 18-årsdagen. Ikke se familie og venner på 10 mnd. Det var uaktuelt. Men hei, jeg gjorde det, og har nå vært borte i 4 mnd. Har jo ikke kommet meg gjennom hele året enda, men tror nok det skal gå helt fint. Kjenner allerede på hele kroppen at det å ikke ha norsk jul blir veldig rart, og litt tøft. Jeg skal komme meg gjennom det, og ta alt som en ny opplevelse. Vet at jeg er omringet med fantastiske folk, som kommer til å gjør denne julen så fantastisk som den kan bli. Kommer til å være en jul jeg aldri glemmer. 

Exchange is change. Rapid, brutal, beautiful, hurtful, colourful, amazing, unexpected, overwhelming and most of all constant change. Change in lifestyle, country, language, friends, parents, houses, school, simply everything. Exchange is realizing that everything they told you beforehand is wrong, but also right in a way.Exchange is dancing in the rain for no reason, crying without a reason, laughing at the same time. It?s a turmoil of every emotion possible.

Exchange is everything. And exchange is something you can't understand unless you've been through it.
Exchange is not a year in your life. It?s a life in one year. 


Bilde av meg og Selestia fra Madrigal denne helgen.


Meg og Erica


Madrigal var veldig suksessfull! Var utrolig fint og artig å være på. Musikalen besto av mye musikk, og Robin Hood. Godt at det er over, for det tok mye tid! 

Thanksgiving

Nå er thanksgivingferie nesten over, og det er tilbake på skolen igjen i morgen. Jeg har hatt en topp ferie, med mange hærlige mennesker og god mat. Thanksgiving er en dag i ettertanke i USA hvor man er takknemlige for at man får mat på bordet. Dagen ble feiret for første gang i 1629 av de europeiske nybyggerne (pilegrimene) som takket Gud for av avlingene deres ble ble vellykkede. Så det er vell grunnen til at god mat er en viktig tradisjon under denne høytiden. Kalkun og gresskarpai! Vi hadde den første thanksgivingmiddagen i kirken forige søndag. Langbord fylt av god mat! Vi hadde fri ons, tors og fre. På fredagskveld var jeg på Enchiladas til Sydney. På torsdagsmorgen (thanksgiving day) kjørte vi familien til Lake of the Ozarks til foreldrene til vertsmor. Flesteparten av slekta på den sida var der også. Først hadde vi lunsj. Etterpå kiket vi julefilmer, The Grinch og Elf. The Grinch er en utrolig populær julefilm i huset her, jeg hadde aldri sett den før. Så hadde vi den berømte thanksgiving middagen. 

Etterpå kjørte vi til en park der de hadde pyntet med masse julelys! Vi kjørte gjennom parken da.. 
Så var det klart for blackfriday shopping! Den natta er det kjempesalg i alle butikker, og klarte å få til noen utrolig gode priser! Vi var ute og shoppet til halv seks. Forresten når man er på overnattinger i USA, så finner man seg bare en plass på gulvet å sove, om ikke sofaen er ledig da. Alle har jo tepper i husene, så er litt mer komfortablet. Jeg sov ikke noe den natten, så fredagen var egentlig bare en utrolig daff dag. På lødag kjørte vi til foreldren til vertsfar, som bor nært Kansas City. Vi hjalp til med vedhogging. 

Dette bilde er fra forige lørdag da Selestia kom å lå over, og vi hadde på oss våre vakre pysjamaser! 

Ellers så går skolen også bare bra! Håper alle dere hjemme i Norge har det bra! Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser
hits