Pumpkins

Heisann! I går lå jeg over til Kalee, for vi skulle lage homecoming t-shorter til neste fredag. Ble ikke helt ferdig da, så må gjøre de ferdig i løpet av uken. Vi kom også over noen gresskar på walmart for 5 dollar, så kjøpte et par av de og skjærte de ut. Har aldri gjort det før, så det var artig! 

Skal ta bilde av t-shorten når den er helt ferdig og legge den ut på bloggen! Neste uke er det forskjellige ''dress up'' dager for homecoming. På mandag er det caveman, og på tirsdag er det 50-tallet og onsdag 80/90 tallet (tror jeg). På torsdag er det centralia panthers! Også skal det være en parade, og der skal vært trinn lage en float til paraden. Skal være med å lage den, starter nå på søndag. 
For et rot... 

Haha, faila litt på lokket til den ene. Siden vi hadde fri i dag var jeg med vertsmor til Columbia på shopping. Var der i 6 timer. Vertsmor kjøpte en caramel appel til meg, så nå har jeg smakt det for første gang. Var helt okei, tror ikke det er det første jeg kjøper igjen. 

Nå har jeg smakt 3 musketeers Janne!

Heisann! Jeg har selvfølgelig ikke glemt det Janne. Er bare litt treig. Er jo ikke bare bare å dra på butikken når du bor på landet sånn som meg. Vi har jo en butikk i kjelleren, som folk sier. Så hadde den jo i huset. Å ja, den var kjempeeegoood! :D


Helt forferdelig bilde!! Men måtte jo legge det ut til deg Janne!  

Må også bare fortelle at her om dagen i ene timen så begynte amerikanerne plutselig å spille Ylvis - the fox! Å jeg bare, eeey, det der er jo norsk!! Hadde tydligvis hørt den på radioen. Har hørt de har spilt den flere ganger, haha. Utrolig artig, men samtidlig veldig rart at folk over her snakker om ylvis og sangen the fox. Sangen er på 25. plass av topp 100 her i USA, var det noen som fortalte meg i dag. ''This is the funniest song I have heard''. 

Ellers så bare slenger jeg med noen bilder fra fotballkampen på fredag. Vår kjære maskot!Yeey, kvikk lunsj i posten! 

Denne helgen gjorde jeg ikke så mye bortsett fra kamp og dans på fredag. Var på et ayusa møte på lørdag med noen av de andre utvekslingsstudentene. Var egentlig bare masse informasjon. Vi har forresten fri både denne fredagen og neste fredag. Denne fredagen fordi vi har en fredag i måneden fri, og neste på grunn av homecoming. Gleder meg utrolig mye til det! Vet ikke helt alt som skal foregå. 

Religionsforskjeller

Ser fler og fler forskjeller mellom kulturen her og hjemme, og selvfølgelig likheter. En av de største forskjellen må vell være religion, i vertfall fra det jeg er vant med. Familien min er veldig religiøs, også mer religiøs enn de fleste amerikanske familier. De fleste går i kirken noen ganger. Min familie går hver søndag, 4 timer. Fra kl 9:45 - 10:45 søndagsskole og vanlig gudstjeneste fra kl 11-12 (som er like kjedelig som i Norge). Så drar vi hjem og spiser lunsj. Klokken 5 drar vi tilbake til en slags "kirkeklubb" som kalles Awana. Er for seniorer og yngre, så er stort sett små barn der. Vertsforeldrene mine er med å hjelper til. Her har vi en time med bibel-lesing, der vertsfar er læreren min. Også er der nå spill og snacks. Noen ganger kan det faktisk være ganske interresant det vi snakker om. Er selvfølgelig delt inn i grupper etter alder. For meg er ikke dette så veldig viktig, siden jeg ikke er så veldig religiøs av meg og aldri går i kirken hjemme i Norge. Vet heller ikke helt hva jeg tror på. Å tilbringe 4 timer hver søndag for meg er veldig mye, og jeg har veldig mange andre ting jeg heller vil prioriterer noen ganger, men vforeldrene mine har veldig lyst til at jeg skal være med, føler egentlig at jeg må. Tror ikke helt de skjønner at det å gå i kirken ikke er det samme for meg som det er for de. Amy, kontaktpersonen min, tok dette opp med meg, og skjønner meg veldig godt. Hun skal prøve å hjelpe til å forklare dette til de, og at jeg kan få velge en av turene og nødvendigvis ikke dra hver søndag. Hvis det er noe annet jeg prioriterer høyere, så kan jeg velge bort kirken. Tror egentlig ikke det skal bli et problem. Familien er utrolig hyggelig, er bare ikke like lett å ta opp alt. Spesielt når jeg ver hvor viktig dette er for de. Jeg respekterer at de praktiserer religionen slik de gjør, oggår i kirken. Jeg kommer til å bli med mange ganger. Men føler også at de må respektere at dette ikke er noe jeg vanligvis gjør. Og JA jeg er her for å oppleve en ny kultur, men tror jeg kommer til å få like stor opplevelse om jeg ikke er med hele tiden. Er ikke akkurat så forskjellig fra gang til gang. Ellers er familien min strengere enn del andre familier, men har ikke noe problem med noen av reglene! Det er ikke sånne unormale og ekstreme ting. Vet de har de relgene de har fordi de bryr seg om oss! Alle som kjenner familien min sier at det er en god folk. Vertsmor lager veldig ofte varmmat til frokost,  som oftest egg + noe annet. I går fikk vi nybakte muffins! Vertsmor er så skjønn, hun er alltid i godt humør, og gjør utrolig mye for meg. 

Er det en tanke som slår meg hver dag, er det at Norge er verdens beste land å bo i! 

Reunion

Heisann! Er så utrolig opptatt med lekser, og når jeg først ikke har lekser er det alltid noe annet jeg må gjøre. De går så fort fram på skolen, og om jeg mister en ting så henger jeg pluteslig langt etter. Uansett, i helga var jeg på reunion til vertsmor sin side av slekta. Jeg var med broren til vertsmor og familien, siden ingen i min vertsfamilie kunne være med. Begge vertssøstrene mine hadde turneringer, og Hannah sitt volleyball lag vant hele turneringen! Slekta er utrolig stor, men ikke alle kom, siden noen bor så langt unna. Faren til vertsmor har 12 søsken, og 9 stk lever enda. Alle var der i helga. De er så mange at når de samles så vet de ikke alle en gang. Var ikke så mange der i helga da, hadde vist brukt å være flere. 

Generelt det vi gjorde var å spise, var så utrolig mye mat. Alle sammen hadde med seg noe. Å de sonic koppene er så store at jeg får så vidt til å holde de. 

Dette er foreldrene og søsknene til vertsmor med familie + meg og Ingvild. Dette er litt av delen som hører til faren til vertsmor. 


 Meg, Kelsie, Jessica, Ingvild og Ashton

I går spilte Hannah volleyball kamp i Mexico, en by 15 min unna. Dette er jo laget til Kelsie (søskenbarnet til Hannah). Så Ingvild og Jessika var også der. Å selvfølgelig vant jo Centralia! Etterpå dro jeg og Hannah med noen venner og spiste chinese. 

Nå på fredag er det den første skoledansen. De pleier å ha skoledans etter alle hjemmekampene (bortsett fra den 1.), og en av dansene er jo homecoming (4.Oktoboer), gleder meg utrolig mye til det. I helga skal jeg også på orientationmeeting. Blir arrangert turer og sammenkomster med Ayusa (underorg.) i løpet av skoleåret. Skal for eksempel til six flags, tivoli i st.Louis 6 oktober, Kansas City i desember, også er det noe rundt halloween. Så forresten noen som allerede hadde pyntet til halloween, her om dagen. Skitur i januar, og Hawaiitur!!! Kan også være med orkesteret til Tennessee i April, men vet ikke helt om jeg blir med på det. Fristen er nå fredag. Update

Hei! Tenkte bare å informere at jeg fortsatt har det veldig bra, selv om enkelte ganger kan være mer utfordrene enn andre. Har faktisk vært her i over 5 uker nå, utrolig rart å tenke på. Føler på en måte at jeg kom i går, siden tiden har gått så fort. På en annen måte så begynner jeg å føle meg så hjemme her i huset at det føles ut som jeg har vært her i evigheter. Ellers så er det ikke så mye oppdatere fra dag til dag, for mesteparten av tiden gjør jeg dette:

Nemmelig lekser! Det tar opp utrolig mye av tiden min. Går på kamper, trener og ja gjør stort sett det samme som jeg gjør hjemme i Norge.På fredagen kjørte vi til Palmayra og så guttene spilte fotballkamp. Tok 1 og en halvtime en vei. De tapte dessverre 21-24, så de var ikke spesielt fornøyde. Men jeg skjønte faktisk amerikansk fotball i løpet av den kampen. De har prøvd å forklar å forklart, men jeg har ikke skjønt noen ting. Men plutselig gikk det opp et lys! Var forresten mye artigere å se på når jeg faktisk skjønte hva som foregikk. Gleder meg allerede til neste kamp nå på fredag. Er fotballkamper hver fredag. 

På lørdag dro jeg og Kalee inn til kjøpesenteret for å ta pedikyr, hah! Har aldri gjort det før, så det var en ny opplevelse. 

Satt i massasjestol. Hvem han mannen der var aner jeg ikke, men ville tydligvis delta i bildet.
Senere på kvelden var jeg med Kelsie, Jessica og Ingvild på bursdag til Ashton. Alle disse (bortsett fra Ingvild) er søskenbarn av Amanda og Hannah. 

Jeg ble med Kelsie, Jessica og Ingvild hjem og lå over der. Det var utrolig koselig. I morges våknet vi av at det tordnet og lynet, og plutselig startet det å regne. Har ikke hatt regn her på evigheter, så det begynner å bli ganske brunt ute. Generelt er været ganske varmt, stort sett over 30 grader. Lufta er også veldig tett, og klam!! 

Tok dette bildet rett etter vi hadde vært i kirka i morges. Siden vi alle hadd nettopp kjøpt oss nye kjoler, så bestemte vi oss får å ha de på oss i kirka. 

Ellers på skolen så går det stort sett bra. Hvis jeg trenger hjelp så får jeg det. Skjønner egentlig det meste vi går igjennom, er bare språket som er problemet. 

Chicago!

Deretter fortsatte helgen med en tur til Chicago. Kjørte klokken 3 natt til lørdag. Brukte 2 timer til togstasjonen, og deretter 4 timer inn til Chicago. Kom fram i Chicago rundt klokken halv 11. Tror egentlig bildene snakker for seg, tok så utroooolig mye bilder!
The bean!Meg og mine vertsforeldre

Tok dette pariserhjulet på Navy Pier. Var så utrolig fint å se Chicago fra piret med alle lysene.

USAs nest største bygning. 


Kjøpte disse to skoparene. Betalte faktisk bare 360 kr for Tomsen. 

En kjole og en toppEt skjørt og hard rock cafe hettegenser.

Vi var også på en liten båttur gjennom kanalen. Jeg tror Chicago må være en av de fineste byene jeg har vært i! Likte byen utrolig godt. Vi hadde en kjempefin helg i Chicago. 

American football

Kan man egentlig få en mer innholdsrik helg? Startet fredagen med å se guttene spille sesongens første fotball kamp (amerikansk fotball). Ikke at jeg skjønte så veldig mye av spille da, men var gøy selv om! Det var utrolig mye folk, og veldig god stemning. Er slik at nesten alle i Centralia kommer å ser på. Hjemmekampene er virkelig en stor ting. Snakkes om det hele dagen, og guttene går i spillertrøya på skolen. Ingvild og Kelsie kom også. Så var artig å endelig få møte en norsk person igjen. Som jeg har sagt før så er Kelsie søskenbarnet til vertssøstrene mine, og familien hennes har en utvekslingsstudent (Ingvild) som er fra samme skole som meg i Norge. Var litt rart å møte noen som kan snakke norsk igjen, litt språkforvirret. Vi vant i vertfall 48-0. Det er 6 poeng for hver touchdown.

Kledd i våre Centralia t-shorter. 

Dette er korpset som spilte i pausen. Beklager for dårlig bilde, men var litt vanskelig å få noe bedre. 


Ingvild og meg

Cheerleaderne var selvfølelig også på plass. 


Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser
hits