Strattons

Lørdags morgen kjørte vi til Lebanon (sør i Missouri). 

Vi besøkte disse to, de var supersøte! 

De bodde i dette huset. 

Jeg, Hannah og Amanda delte på dette rommet + vårt eget bad. Det var 5 bad i huset! 

Hun laget så utrooolig mye god mat til oss!! Dette var lunsjen vi fikk da vi kom. Lasagn til kvelds, og noe ostegreier til frokost og kjøtt og andre typer salater, pasta, osv osv til lunsj. Flere typer muffins og cookies! Det var så fantstisk godt! Alt var hjemmelaget. 

Sønnen deres med barn kom også! De bodde ganske nærme, så de sov ikke over. 

De eide dette hærlige bassenget. Så det vi gjorde i helga var å bade, slappe av, kose oss og spise god mat. 


Hadde en kjempefin helg!! Ellers går temperaturen bare oppover og oppover. Melder 35 grader hele denne uken, men inne på skolen er det iiiskaldt, siden de kjøler ned så mye. De er utrolig gode på aircondition her i USA, aaaaaalt for god! På fredag er det første homegame til skolelaget i amerikansk fotball, gleder meg utrolig mye til det. På lødag må vi stå opp i 2-3 tida, siden da skal vi sette kursen mot Chicago, og det gleder jeg meg i vertfall utrolig mye til!!!!  

 

1 uke på high school

Å sitte i et HELT stille klasserom, der du kanskje kjenner 1 eller 2 personer og alle bortsett fra du sitter å jobber med det de skal fordi de har skjønt det, er en følelse jeg har erfart flere ganger denne uken. Det er utrolig frustrerende og føler meg egentlig kjempedum. Jeg vet at alle vet hvem jeg er, men jeg aner ingenting om de og hvem de er. Liker ikke å være den personen som alltid trenger ekstra tid eller ekstra hjelp. Føler meg rett og slett dum, og synes derfor det er ekkelt å spørre om hjelp for det er så stilt, at alle får det med seg. Sitter der som et digert spørsmålstegn noen ganger. Heldigvis er det mye av det vi går gjennom på skolen som jeg heldigvis kan fra før av, eller er noe lignende, men siden det er på et annet språk så er det ikke sikkert jeg kobler det med en gang. Lærerne snakker så fort, og det blir så mye på en gang. Blir sikkert litt lettere når jeg føler meg mer komfortabel med klassen. Vet jo så klart at det er en selvfølge at jeg ikke skjønner like mye som de andre, men likevell, det er en utrolig ekkel og ubehafelig følelse. 

Jeg har med meg lunsj hver dag. Har ikke kjøpt skolelunsjen, og tror ikke jeg kommer til å gjøre det heller. Den virker bare ekkel, og er usunn. Det er ikke normal å bruke mateske her, men alle har med seg en liten veske med mat i, jeg har også fatt en. De har med all slags snacks. Noe de er god på her i Amerika, så er det snack. De har all slags typer og varianter. Mange har med seg en liten pose med potetgull, gelegodteri eller andre ting. Det gjør ikke jeg da. Fram til nå har jeg brukt å ha med meg brødskive med skinke (amerikanerne bruker majones og utrooolig mye skinke på - jeg kjører den norske varianten), gullerøtter, granola bar, og noe annet frukt, grønnsaker eller youghurt, og vann så klart. Prøver å unngå alt det usunne, men de har utrolig mye og får tilbud om det hele tiden. De har all slags kaker, godterier, kjekser, ja hvem vet hva. Fikk tilbud to ganger i denne uken om gratis donuts på skolen, men klarte å takke nei *stolt*. Ellers har vi forresten utrolig mye mat i huset! To store rom i kjelleren full av mat + et lite matrom på kjøkkenet, så er utrolig mye å velge i. Synes selv jeg har vært flink fram til nå med å unngå alt det unødvendig, så får håpe det varer. 

I går var jeg og kiket på Hannah spille volleyball scrimmaji, som er at de deler laget i to og spiller mot hverandre. Er egentlig bare vanlig trening, men er slik at man kan komme å se på.

 


Prøvde å ta et panoramabildet av gymsalen. Mitt første panoramabildet.

Nå har jeg og Hannah akkurat kommet hjem etter å vært i Colombia på Buffalo wild wings og spist med noen andre jenter. Skal opp tidlig i morgen fordi vi skal kjøre 2,5 timer sørover til et vennepar av vertsfamilien min. Skal være der til søndag. De har basseng, så det blir sikkert artig. Blogger mer om det når jeg kommer hjem. 
My weekend

Heisann! Vil bare først si at andre skoledag gikk kjempefint det også! Er jo selvfølgelig litt skummelt. Så nå er jeg klar for den første skoleuken, og denne uken skal det visst bli mye varmere. 

I går var vi til besteforeldrene. De bor ca en halvtime før du kommer til Kansas City. 

Jeg fikk også prøve å ri, som endte i at hesten gikk dit den ville.....

... og jeg og Amanda måtte være obs så vi ikke krasjet i bagasjeluka da hesten gikk der den ville.. 

Austin og Hannah

Hannah og vertsmor (Jill)

I dag var vi og kiket på at andre vertsbroren min, Ethan, deltok i Traktorpulling. Han kom faktisk på 1 plass! De som ikke vet hva det går ut på så er det om å trekke denne ''sleden'' lengst.

ooog biler/truck

Første skoledag på high school

Da har jeg fullført førtse skoledag på high school, og det gikk kjempefint! Skoledagen min varer fra 8:15 - 15:12. Haha, tidspunktene er helt rare! Vi har A-days and B-days, der vi har 4 forskjellige timer. Vi har A-days and B-days annenhver dag, som vil si at vi har alle timene annenhver dag. En skoletime varer i 90 minutter. Alle timene mine er med forskjellige klasser i forskjellige klasserom. Virker som hver lærer har et fast klasserom. Vi har 4 minutter på oss mellom hver time. Derfor starter og slutter timene i alle slags tidspunkt. Klokka ringer når timen slutter og når neste starter, så aner ikke selv når timene mine starter og slutter. Hører bare på klokken. Var litt stressende, spessielt i dag når jeg ikke helt visste hvor alle klasserommene mine var, men Amanda har vist meg rundt en dag tidligere og jeg møtte hele tiden på folk jeg kjente som hjalp meg utrolig mye.Var mange som ropte på meg i gangene og sånt, det var utrolig koselig!  Utrolig glad for at jeg ble kjent med så mange før jeg startet. Gjorde alt så my lettere. Nesten i alle timene mine var det også noen jeg kjente fra før av. 

Uansett, slik ser timeplanen min ut. Ordnet den i forige uke, da jeg var og registrerte meg.  

A-DAYS

1. Intro to dig. media. Dette er en time hvor vi skal redigere en del, ta bilder, filme og ja, forskjellige media ting. Hadde ordentlige canon-kameraer, filmkameraer, og det bestee!! Hver sin stasjonær mac!!

2. Calculus. Dette er den vanskeligste mattetimen, wooh. 

3. Orchestra. Her skal jeg spille piano. 

4. P.A.S.S Dette er en studietime som alle har i 4 time hver dag.

5. Government. Denne timen lærer vi jo da om det amerikanskje styresettet, sier seg vell selv. I dag fikk vi en test om hvor mye vi kunne fra før av. Haha, Kailee kiket bare på meg og flirte da vi fikk testen. Var rimelig lost. Klarte å svare på hvem som var presidenten da. 

B-DAYS 

1. Fysikk

2. Avansert kjemi

3. Life sport Dette er en gymtime hvor vi ja sier seg vell selv, men driver med forskjellige sporter/aktiviteter. Skulle visst være alt fra ballspill til biljard, tennis, badminton, svømming... 

4. P.A.S.S

5. Engelsk 2 

Har jo ikke hatt B-day enda, skal ha det i morgen. Så det blir jo spennende! Som dere ser så har jeg en veldig hard timeplan, og alt er på engelsk, men jeg skal prøve å komme meg gjennom det! Det gjør at jeg vet ikke om jeg kommer til å delta så veldig mye i sport, må se hvor hardt det blir. Er du med i en sport må du sette av to timer hver dag etter skolen for å trene + kamper og turneringer. Jeg kommer uansett til å gå å se på kampene, har fått sesongkort! Selvfølgelig har jeg fått meg locker, 215!! Deler med Kailee. 


 Vi e THE PANTHERS!! 

Klassesystemet er også litt annereledes her. Vet ikke om jeg har nevnt det, men jeg er senior, wohooo, graduation! Man blir delt inn i freshmen, sophomore, junior og senior. I stedet for å bli delt inn fra januar-januar, så er det fra august-august. Det vil si at det er både 95 og 96 som er senior. Håper dere skjønner konseptet, var rimelig forvirret først jeg å. Noen av klassene var for alle, og noen var kun for senior. De hardeste timene mine sånn som calculus, var kun for seniors. I andre timer så var det både 99ere og 98ere der, det var veldig uvant og rart. 

Bonfire

I går kveld så inviterte Hannah og Amanda en god del av vennen sine over på bonfire slik at jeg kunne få møte de før jeg starter på skolen. Hadde møtt de fleste allerede da, men var artig å møte de igjen! 

Sylvia, meg og KaileeKylie og meg

Det var en kjempekoselig kveld. Var utrolig mange som kom, tror det var 20-30 stk. Grillet pølse og laget smores. 7 stykker lå over, så de lå strødd utover gulvet på rommet til meg og Hannah. 

I dag var jeg, vertsmor og Hannah i en litt stør by i nærheten. Da ble det en skolesekk og litt treningsutstyr. Kylie er kapteinen på cheerleadinglaget her i Centralia, så jeg var med å kiket på treningen i dag! Haha, utrolig kult, skikkelig amerikansk. Fikk lære noen cheer å. Tryoutsen har allerede vært, men om jeg har lyst så kan jeg få være med på cheerene, eller hva det nå kalles. Nå skal jeg bare gjøre klart til skolestart som er i morgen, før jeg legger meg. Siden jeg allerede har møtt så mange så gruer jeg meg egentlig ikke. Gleder meg, og er spent! 

Innkjøp

Heisann! I dag var jeg først en tur hos legen. Var bare en vanlig undersøkelse som jeg måtte gjennom før jeg starter på high school. Starter på skolen på torsdag forresten! æææh, utrolig spent. Så løpte jeg på 3d-møllen. Den står på stua, så måtte løpe før resten av familien kom hjem. Liker ikke å løpe med masse publikum. Så hjalp jeg til med å støvsuge. Det var en litt annen støvsuger for å si det sånn. Kompliserte greier i mine øyne, men blir vell vandt til det. Nå tenkte jeg bare at jeg skulle dele med dere hva jeg har kjøpt inn så langt. Har jo vært på shopping både her i Missouri og NY. Derfor har jeg jo handlet litt .

Jeg har da investert i en iPhone 5. Fant ut at det kostet ca like mye som ander smarttelefoner her i USA. Selvfølgelig billigere enn i Norge. Betalte 3500 kr for den + skatt og abonnement da så klart. 

Hettegenser fra Hollister i NY


Jeans fra Urban Outfitters


Pysjbukse fra American Eagle outfitters

Hettejakke fra American Eagle outfitters
Shorts fra American Eagle outfitters. Kan faktisk bruke disse shortsene på skolen! Skolen min har heldigvis ikke så strenge dresscodes. Er veldig glad for det. 


Yogashorts. Noe som er veldig populært her, utrolig komfortabelt!

Ellers så har jeg blitt forskjølet, yey! 

State fair

Fredagskveld var jeg og Hannah til ei vennine på poolparty. Vi hadde kjøpt inn masse glow sticks som vi hadde i bassenget, og som armbånd og smykker selvfølgelig! 


Glowsticken i bassenget vises ikke på bildet da.. Vi kunne ikke være der så veldig sent, for i går tidlig måtte vi stå opp halv seks fordi vi skulle på state fair. State fair er en gårdsutstilling i Sidalie. Dette var den største State fairen i Missouri. 

På state fair var det utstilling av okser. Det var utrolig mange som var kledd i typiske cowboyklær. Den stilen er visst veldig vanlig på bondelandet i Missouri. 


Kom over noen som tok bilder iført cheerkostymer til Mizzou, som er hovedlaget innenfor forskjellige sporter i Missouri. I tillegg er det også navnet på universitetet. Her har vi lunsjpause, meg, Hannah og vertsbroren min Austin. 


Skikkelig slapp gjeng, haha

Det var også et tivoli på state fairen, men det var ikke et fast tivoli, så var ikke de største attraksjonene. Jeg og Hannah kjørte bare en tur. Kostet 5 dollar, så var ganske dyrt. 


De hadde også framstilling av hester. Du kunne sitte å se på hester hele dagen. Det var forskjellige klasser, også fikk hestene en pris etter hvor flinke de var til å oppføre seg, eller et eller annet, haha. Guttene i familien kiket utrolig mye på det, mens vi jentene gikk rundt å spaserte. Shoppet litt og sånt. Vi spiste ananas-is, som var en tradisjon for de hvert år når de var på state fair. Det var faktisk en ganske god is. 

Det var også en klasse med utkledning av hester, haha var litt artig å se! Vi var på state fair fra klokken 8-20, og vi gikk rundt omkring store deler av dagen + at det var varmt, så var utrolig sliten da vi kom hjem i går kveld. Vertsmoren min hadde også bursdag i går, så jeg og Amanda spleiset på en genser hun plukket ut på state fairen. 

I hele helga har været vært utrolig bra. Jeg og Hannah var nettopp nede ved dammen og solte oss og fisket. Fikk ikke et napp en gang, utrolig dårlig fisking. Humøret mitt går veldig opp og ned, men jeg har det bra! Kjenner at jeg begynner å savne familien og vennene mine. Er nok fordi at jeg ikke har vendt meg ordentlig til det nye livet enda. Nye folk, nytt språk, og er på andre siden av jordkloden. 

My new home

Nå er jeg på den 6 dagen til vertsfamilien min, og må si at jeg trives utrolig godt. Kjempefornøyd med vertsfamilien! Har tatt meg utrolig godt i mot. De har gjort utrolig mye for meg allerede, er veldig takknemlig for det. I går kjørte vi rundt på forskjellige mobilforetninger for å prøve å finne ut av den beste tlf løsningen for meg. Står mellom en Iphone eller en annen smarttlf. Må forsikre oss om at det jeg kjøper kan brukes i Norge når jeg kommer hjem. Det er jo mye billigere her!! Er fortsatt veldig urealistisk at jeg skal bo her helt til juni neste år. Blir vell mer og mer realistisk ettersom jeg kommer i gang med hverdagen. Akkurat nå føles det mer ut som jeg er på ferie, og livet mitt er hjemme i Norge. Har også møtt mange av vennene til vertssøstrene mine. Dette er jo en liten plass, bondelandet. Så jeg er den nye jenta som alle har lyst til å møte, haha, føler meg kjempepopulær. Veldig artig da, men går nok sikkert over. Så jeg har blitt tatt veldig godt i mot av alle. De er veldig åpne og utrolig enkle å prate med. De er veldig nysjerrige, og spørr om alt mulig rart.  Ute er det overskyet, men fremdeles varmt. Oppmot 30 grader. 

Du ser så vidt noen esel på bildet her. Har til sammen 13 esel. Har også et par hester, men jeg så ikke de da jeg var ut å tok bilder ista. Vi har også en liten dam, der vi kan fiske i. Den ligger bak rundballene på bildet. 

Høner har vi også!

Dette er grønnsakshagen. Vi har alt mulig rart. Tomater, agurk, paprika, potet, vannmelon, bønner, erter, løk, bjørnebær, jordbær. Ja, og sikkert en del jeg ikke vet. 
Dette er rommet til meg og verssøstren min, det var ryddig da jeg kom! haha

Vi har også et biljardbord i kjelleren, wihuuu. 

Slenger med gruppebildet fra NY. Det ble ikke lagt ut på facebook siden til explorius før nå nettopp. Om du ikke ser meg så er jeg nesten helt til venstre. 

Tubing

I går var jeg med vsøsteren min Hannah og hennes venner til en liten innsjø, ca en time nordover. Vi var til sammen 9 jenter. Familien til ei av jentene lånte en liten hytte ved innskjøen. Der hadde de en brygge, og en båt slik at vi kunne kjøre tube og vannski. Det var en dobbeltube, men vi satt 3 i den. Vi kjørte tube, vannski og pratet hele dagen. Jeg prøvde ikke vannski da, uff, synes det virker så skummelt. Vi var der i 4 timer, og det var en veldig artig dag. Alle disse jentene går på samme skole som meg, så det var artig å bli litt kjent med de før skolen starter. Vsøstrene mine planlegger å ha en grillfest hjem til oss før skolen starter, slik at jeg kan møte alle vennene deres. Kylie, meg og Hannah

Tok ikke med meg kameraet, så ble bare mobilbilder.

Fremme i Missouri

Har hatt noen fantastiske dager i New York! Sitter igjen med mange gode minner. Ble kjent med mange hærlige mennesker. 

Jeg landet i st.Louis i gåritdlig klokken 9 (kl 16:00 i norsk tid). Hadde mange sommerfugler i magen og var superspent da jeg gikk opp gjennom den lange korridoren før jeg kom dit der vertsfamillen sto. Ble møtt av vertsmoren min Jill og vertssøstrene mine, Amanda og Hannah. Det er kjempehyggelige, og er superfornøyd!! Vi dro først og spiste i st:Louis. Jeg hadde stått opp klokken halv tre, og hadde kun spist en banan. Hadde en halvtime på meg til å finne den nye gaten når jeg mellomlandet i Washington Dulles, og den flyplassen var kjempestor, men jeg fant frem. Deretter dro vi på et kjøpesenter og shoppet litt. Jeg var så utrolig trøtt og sliten at det ble ikke helt den store shoppingen. Vertsfamilien min hadde stått opp klokken 5, så var rimelig trøtte de å! Det tok 2 timer fra St. Louis til Centralia. Huset og hagen er gigantisk!! Kan legge ut bilder av det senere. Jeg og Hannah deler et kjempestort rom, og har walk in closeth! De har også 3 bad i huset, og det er jo veldig praktisk i og med at vi er så mange. Da jeg kom fortalte de meg at de hadde planlagt en tur tur til Chicago en helg i slutten av august! Chicago ligger i nabostaten Illinois. Så gleder meg utrolige mye til det!!! 

Meg, Hannah, Amanda, Kelsie og Jessica. Kelsie og Jessica er søskenbarnene til vsøskene mine, og de er vsøstrene til Ingvild. 

Vertsmor, meg, Hannah og Amanda Amanda, meg og Hannah

De hadde laget en plakat til meg. Det er glitter over alt etter den plakaten, haha. Familien min er kristen, og i dag er det jo søndag. Så i dag tidlig var vi i kirken. Der var det en del fler folk enn hva det pleier i Norge. Vi var først på noe de kalte søndagsskole klokken 09:45 og varte en time. Da pratet vi om gossip og rykter, hvordan det påvirker hverdagen og livet vårt. Deretter var vi en time i selva kirka der vi hørte på presten. De kaller det dems kirke og er en gruppe. Virket som alle kjente hverandre utrolig godt. Dette gjør de hver søndag.

2 dagen i NY

Nå har vi akkurat pakket sammen. Har flyttet på klær og ting fram og tilbake fra håndbagasje og den andre kofferten får å unngå overvekt. Tror endelig jeg har fått igjen koffertene mine uten overvekt. Har shoppet litt i NY, så ble jo enda mer å ta med seg nå! Har både vakumpakket, og rullet klærne for at vi skulle få plass. I morgen tidlig går turen til vertsfamilien. Gleder meg utrolig mye til å endelig møte de, det blir nok veldig spennende. Må stå opp 02:30 i natt, men flyet går ikke før 6 i morgen tidlig. 

I dag var på sightseeing i lower Manhatten. Manhatten er delt inn i forskjellige deler, midttown, uppertown, downtown og crosstown. Sightseeingen vi hadde i går var på de andre delene. 


Det var her tvillingtårnene hadde stått, og de har kommet godt i gang med å bygge opp nye bygg der. Skulle komme opp forskjellige ting, men husker ikke helt hva det var for noe.


Vi ble med på en fergetur over til Staten Island. Da fikk vi se frihetsgudinnen og New York fra sjøsiden. 


Meg og Lotte. Lotte kom i dag, og hun kjenner jeg fra før av, så det var veldig artig!


Ingvild, meg og Lotte

Ingvild reiser jeg hele veien med. Vi skal bo veldig nærme i Missouri. Vi går på samme skole i Trondheim, og helt tilfledig har fått vertsmødre som er søsken. Derfor kommer vi helt sikkert til å møtes under utvekslingsåret. 
I New York er det en del som kalles China Town der alt selvfølgelig er kinesisk. Menneskene som bor der, de som jobber der og butikkene. Det finnes til og med kinesisk politi. China town ligger i ghettoen i New York. Kineserne er her og tjener seg opp til de kan flytte ut av ghettoen. Det har vært forskjellige nasjoner som har hatt en liten egen by i ghettoen, også europeiske, men i dag er det Kina.Vi tok også turen over til Brooklyn, som er en annen del av New York. Det var egentlig bare for å få fine bilder av Manhatten.

Etter sightseeingen fikk vi 4 timer med shopping i Soho, som er i lower Manhatten. Det heter Soho, for det ligger sør for Housten. South = so og Housten = ho. Så på nordsiden av Housten heter det Noho. Jeg kjøpte meg en utrolig deilig hettegenser på Hollister og en pysjbukse på American Eagle Outfitters. 

Fremme i NY

Klokken var 21:00 da vi kom fram til New York i går. Flyturen gikk kjempefint, og tiden gikk utrolig fort!


Dette er gjengen jeg reiste med fra Oslo.


Jentene på Heathrow før avreise til NY.

Da vi hadde kommet i bagasjehallen i JFK, som er flyplassen vi landet på, klarte jeg av en eller annen grunn å glemme håndbagasjen min, som var en liten koffert. Ble så opptatt av å få med meg den store, at jeg glemte den lille. Oppdaget det heldigvis med en gang vi kom ut av bagasjehallen, og tenkte bare et jeg kunne løpe tilbake å hente den, men så enkelt var det ikke. Det var ikke bare å komme seg inn dit igjen, og hun vakten utenfor hadde tydligvis heller ikke låv til å gå inn. Jeg måtte gå til baggage service og finne noen som kunne gå inn å hente den. Første damen jeg pratet med var ikke spesielt behjelpelig, og ba meg om å vente på noen, og når jeg spurte om hvor jeg skulle vente så hadde hun ikke noe svar. Ble rimelig oppgitt og stresset. Det løste seg heldigvis etter litt venting, og han som gikk inn ble til og med scannet når han skulle gå inn for å hente den. Dette er jo noe som egentlig hadde tatt 10 sekunder, men det er jo så utrolig strengt!

I dag sto vi opp 06:30. Frokosten på hotellet har ikke det største utvalget og er heller ikke den sunneste. Da vi skulle ta oss varmmat fikk vi beskjed av de ansatte at det hadde vi ikke låv til, siden det hadde vi tydeligvis ikke betalt for. Har pratet med explorius nå, og vi har betalt for hele frokosten, så håper det ordnet seg! Det frokosten har å tilby var vell bare eggerøre, egg, bacon, loff, muffins, croissant, youghurt, melon og frokostblanding. Ikke noe pålegg eller brød. 

Vi tok bussen inn til Manhatten klokken 08:00, som tok ca en time. Vi kjørte først rundt omkring på Manhatten på sightseeing med guide. Hadde noen stopp der vi gikk ut noen turer, blant annet i central park. Fikk også sett time square, empire state building og grand central terminal. Det har dessverre regnet i hele dag, men skal bli mye bedre i morgen. I morgen skal vi inn til Manhatten og se mere. Vi bor forresten i delen av New York som heter Queens, som er den største delen i New york. Manhatten er den minste. Etter sightseeingen fikk vi nesten 6 timer på å gå rundt å shoppe. 


Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser
hits