Like før avreise

Jeg har nettopp tilbringt en fantastisk uke i Tyrkia, kom hjem natt til søndag. Så er hjemme nå i 3 dager, før turen går til statene allerede på onsdag. 

Slik er reiseruten min

 • 07:50 går flyet fra Trondheim til Oslo
 • 11:50 går flyet fra Oslo til London
 • 18:05 går flyet fra til London til NY

Som dere ser så blir det en lang reise, og mye venting! Bruker ca 18 og en halvtime på reisen, men når jeg kommer fram til NY har det bare gått ca 11 timer, på grunn av tidsforskjellen. Så starter turen med 3 netter på soft landing camp i NY. Gleder meg utrolig mye til det!! Skal bo på Hotel doubletree by Hilton JFK. Her møter jeg mange andre utvekslingsstudenter, og vi blir fordelt på 2- eller 3-mannsrom. Da blir det sightseeing og shopping! På lørdagen går turen til st. Louis, Missouri, der jeg skal treffe vertsfamilien min. Når jeg kommer skal vi på shopping i st.Louis! 
 • 06:00 går flyet fra NY til Washington DC
 • 07:46 går flyet fra Washington DC til st.Louis

Nå er jeg snart ferdig med pakkingen. Mangler bare det siste. Sånn ser da rommet ut fortida.. skal ha med meg to kofferter, men den minste tar jeg i håndbagasjen. Håndbagasjen innenriks i Norge kan veie 8 kg + en ekstra veske og pc, men ellers på flyturen kan den veie 18 kg. Den store kofferten kan veie opptil 23 kg. Veide koffertene nettopp, og den lille veide 8 kg og den store 20 kg, og enda er jeg ikke ferdig pakket. Må nok pakke litt ut, og velge vekk noe. Har lyst til å ha med meg alle klærne mine jeg. I dag fikk jeg også ordnet ferdig gavene til vertsfamilien. Har kjøpt en bok om Norge, kokebok, juleelg, osthøvvel, også ullsokker som mamma har strikket. Hun rakk bare å bli ferdig med 4 par, så må ettersende de to andre parene når hun blir ferdig. I tillegg skal jeg ta med melkesjokolade. 

Hvorfor utveksling?

Jeg hadde egentlig tenkt at jeg ikke skulle på utveksling, og grunnen til det vet jeg ikke. Tenkte bare at jeg heller skulle studere i utlandet etter videregående, fordi da var jeg myndig og eldre osv. Så plutselig rundt middagsbordet en gang i høst så spurte jeg bare om jeg fikk dra på utveksling. Skjønner egentlig ikke hvor det kom i fra, for hadde ikke tenkt så mye på det. Det var vell egentlig bare kødd, og skulle høre hva mamma svarte, men så sa hun ja. Det var vell først da jeg tenkte ja, hvorfor ikke? Jeg får jo lov, og jeg elsker å reise, møte nye folk og prøve nye ting! Det er et av forhåpentligvis mange år, og tror jeg har angret mer på ikke å dra, enn å faktisk dra. Jeg velger utveksling fordi: 

 • En gylden mulighet til å lære flytende engelsk
 • Bli kjent med en ny kultur på en helt annen måte
 • Bli kjent med nye folk
 • Dra til USA
 • Lære mye om meg selv
 • Nye opplevelser

Gikk og tenkte på dette i en uke, og hadde mange flere grunner til å dra enn å ikke dra. Var veldig vanskelig å bestemme seg for dette når alt var så langt fram i tid, og så urealistisk. Derfor fant jeg ut at jeg bare måtte svare ja. Det er jeg utrolig glad for den dag i dag, angrer ikke et sekund!

Organisasjon

Jeg reiser med den norske organisasjonen Explorius og den amerikanske organisasjonen Ayusa. 

Explorius Norge startet opp i 2007. De er en organisasjon som ønsker å tilby mer personlig kontakt, og få flere ting inkludert i prisen. http://www.explorius.no/om_explorius/. Grunnen til at jeg valgte explorius var vell at jeg hadde hørt mye bra om de, og at jeg måtte vell bare velge en organisasjon. Det var også denne organisasjonen en del av vennene mine skulle reise med. Jeg er veldig fornøyd med explorius hittil, har ikke hatt noen problemer med de. Synes de er flinke til å gi ut beskjeder, viktig info, rask til å svare og hjelpe til med å forklare hva vi skal fylle ut på alle papirene, for JA det er mye papirarbeid! 

Den amerikanske organisasjonen, Ayusa, er en underorganisasjonen. Den fikk jeg ikke velge selv, men er fornøyd med de å sålangt. Har ikke hatt noen problemer. http://www.ayusa.org/

 

MISSOURI

Missouri

Jeg skal bo i Centralia, som ligger i staten Missouri. Missouri ligger i midtøsten. Centralia er et lite befolket sted med ca. 4000 innbyggere. Temperaturen ligger på rundt 30 grader, og det er mye lengre somrer. På vinteren kan det komme ned til 0, -2 grader. Missouri grenser til statene Illinois, Iowa, Nebraska, Kansas, Oklahoma, Arkansas, Tennessee og Kentucky. Centralia ligger 7 timer bak Norge.

 

St.Louis er den nærmeste storbyen, og ligger ca 2 timer sørøst for Centralia. I st. Louis er det 318 069 innbyggere. Det er den største byen etter Kansas City, i Missouri. 

 

Vertsfamilie

Rett før påskeferien fikk jeg den gledelige beskjeden av Explorius om at jeg hadde fått vertsfamilie i Centralia, Missouri. Familien består av vmor (Jill) og vfar (Roger) og 4 vsøsken, Amanda (16), Hannah (18), Austin (20) og Ethan (22). Jeg sendte en e-post til de omtrent med en gang, og fikk raskt svar. Har snakket mye med begge søstrene mine og vmor. Jeg ble kjempefornøyd med familien, og det er utrolig artig at jeg har to søstre som er gjevnaldre som meg! De bor på en pumpkin farm, som ligger veldig landlig til. De har egen grønnsakshage,og lager derfor en del mat selv, noe jeg synes er supert! Siden det blir jo oftere litt sunnere. De har også en dyr, som katt, hunder, hester, høner og esel.

ForsidenBaksiden

Kjøkkenet

Soverommet som jeg deler med vsøsteren min Hannah


Stuen

 

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser
hits