A life in one year

Nå har jeg vært i USA i over 4 mnd, og er allerede i desember! Tiden går utrolig fort, og det er jo bare få uker igjen så er jeg halvveis i året mitt. Utrolig rart å tenke på at jeg har et helt liv hjemme, og at familie og venner hjemme ikke kjenner folkene jeg omringes av til daglig akkurat nå. Livet mitt er en del annerledes her en det hjemme i Norge, og det har nok fått meg til å starte å tenke på en del ting jeg aldri har tenkt over før. Tenker over hva jeg savner, og hva jeg faktisk setter pris på hjemme i Norge (og det er mye!). Norge er verdens beste land! UTEN TVIL! 

Av og til sitter jeg der, og skjønner overhode ikke hvorfor folk gjør ting slik de gjør det. Skjønner virkelig ikke poenget med det.  Det kan også være frustrerende noen ganger når jeg prøver å forklare noe, men får virkelig ikke fram hva jeg helt mener. Vil virkelig si noe, men klarer ikke å beskrive helt likt slik jeg tenker det i hodet. Plutselig kommer ting ut helt feil, og var overhode ikke hva du mente. Å det å faktisk kunne le av det som kommer ut feil etterpå, og deretter å  knytte et sterkere vennskap. 

Det av å få et så stort innblikk og bli så godt kjent med en helt annerledes familie som dette er veldig artig og interresant. Forholdet til vertsfamilien blir bare bedre og bedre, og du føler meg helt inn i familien. Utrolig mange ganger jeg tenker over hvor fantastiske mennesker dette er, som har åpnet huset sitt for meg i et helt år. Er her for meg hele tiden, og hjelper meg. Blitt så utrolig glad i denne familien, og alle herlige folkene jeg ser på skolen hver dag. Som er åpne, og tar så godt i mot meg. Selv om du av og til føler deg som det femte hjulet på vognen, og annerledes, men det er vell kanskje ikke så rart. For du er jo annerledes! Du er fra et annet land. Samtidig som den familien jeg har hjemme, som har hjulpet meg til å gjøre dette mulig. Selv om de er på andre siden av jordkloden, så vet jeg at de er her for meg. Jeg får virkelig føle på hvor fantastisk glad jeg er i familien min hjemme, og vennene mine! I landet Norge! '


Exchange is understanding.
Exchange is unbelievable.
Exchange is nothing like you expected it to be, and everything you wanted it to be.
Exchange is the best year of your life so far. Without a doubt. And it?s also the worst. Without a doubt.

Selv om det er på andre siden av jorden, og ting kan virkelig veldig annereldes. Er det også veldig mye likt, og på en måte er folk ganske lik over hele verden. Exchange is growing up, realizing that everybody is the same, no matter where they?re from. That there is great people and douche bags everywhere. And that it only depends on you how good or bad your day is going to be. Or the whole year.

Hadde du spurt meg om utveksling for to år siden, så hadde du fått et blankt nei. Trodde aldri jeg skulle klare å gjør det. Ikke feire jul med familien, ikke være hjemme på 18-årsdagen. Ikke se familie og venner på 10 mnd. Det var uaktuelt. Men hei, jeg gjorde det, og har nå vært borte i 4 mnd. Har jo ikke kommet meg gjennom hele året enda, men tror nok det skal gå helt fint. Kjenner allerede på hele kroppen at det å ikke ha norsk jul blir veldig rart, og litt tøft. Jeg skal komme meg gjennom det, og ta alt som en ny opplevelse. Vet at jeg er omringet med fantastiske folk, som kommer til å gjør denne julen så fantastisk som den kan bli. Kommer til å være en jul jeg aldri glemmer. 

Exchange is change. Rapid, brutal, beautiful, hurtful, colourful, amazing, unexpected, overwhelming and most of all constant change. Change in lifestyle, country, language, friends, parents, houses, school, simply everything. Exchange is realizing that everything they told you beforehand is wrong, but also right in a way.Exchange is dancing in the rain for no reason, crying without a reason, laughing at the same time. It?s a turmoil of every emotion possible.

Exchange is everything. And exchange is something you can't understand unless you've been through it.
Exchange is not a year in your life. It?s a life in one year. 


Bilde av meg og Selestia fra Madrigal denne helgen.


Meg og Erica


Madrigal var veldig suksessfull! Var utrolig fint og artig å være på. Musikalen besto av mye musikk, og Robin Hood. Godt at det er over, for det tok mye tid!   


    Navn:
    Husk meg?

    E-mail:

    URL:

    Kommentar:

Arkiv

Kategorier
Siste innlegg


Annonser
hits